+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

2022-12-08 10:48:12

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook hesaplarını tamamen kapatmak istemeyen kullanıcılar, Facebook hesabı nasıl dondurulur? Sorusunun cevabını arar. Facebook kullanıcılarına hesaplarını silme yetkisi verir. Bunun yanında hesaplarını dondurma seçeneği de sunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar hesaplarını istedikleri zaman aktif edebilmektedir. Üstelik kullanıcıların hesaplarını dondurması için, herhangi bir mazeret sunmasına da gerek yoktur.

Facebook Hebası Dondurmadan Önce Bilinmesi Gerekenler 

Facebook kullanıcıları hesaplarını dondururlarsa, uygulamanın bazı özelliklerini kullanamazlar. 

Dondurulan Facebook hesaplarda;

Diğer kullanıcıların arkadaş listesinde ve mesaj kutusunda kişi profili görülmez.

Diğer kullanıcılar, kapatılan hesaba erişim sağlayamaz.

Dondurma işlemini sona erdiğinde, tekrar görünün duruma gelir.

Şeklinde kısıtlamalar gerçekleşir. Kullanıcılar hesaplarını dondurma işlemi sırasında her ne kadar veri kaybına uğramasalar da, her ihtimale karşı uygulamanın araçlarını kullanarak verilerini yedeklemesi gerekir.

Facebook Hesabı Donma İşlemleri 

Facebook hesabını dondurmak isteyen kullanıcılar, uygulamaya kendi profillerinden giriş yapmalıdır. Kullanıcı penceresinin üst köşesinde yer alan ters üçgen simgesine tıklanır. Açılan pencereden ayarlar linki altında yer alan Facebook bilgilerim linkine tıklanır. Açılan pencerede Facebook dondurma ve silme seçenekleri yer alır. Hesabını dondurmak isteyen kullanıcı, hesabımı dondur seçeneğini işaretlenir. 

Uygulama kullanıcı giriş şifresi ister. Kullanıcı şifresini yazarak işlemi tamamlar. Bu sayede hesap birkaç dakika içerisinde dondurulmuş olur. Kullanıcı aynı zamanda, Facebook Messenger dondurma işlemini de gerçekleştirebilirler. Bu işlemin hesap dondurmadan önce gerçekleştirilerek, daha sonra hesap dondurma işlemi yapılmalıdır.

Facebook Dondurulan Hesap Nasıl Tekrar Açılır?

Hesabını donduran kullanıcılar, tercihlerine göre istedikleri zaman hesaplarını tekrar aktif edebilirler. Bunun yapılabilmesi için, Kullanıcı daha önce Facebook hesabına erişimde kullandığı e-posta adresini, kullanıcı adını ve kullanıcı şifresini kullanır. Kullanıcı doğal yollardan giriş yaptığında, sayasında meydana gelen kısıtlamalar tekrardan aktif konuma gelir. Kullanıcı artık uygulamanın avantajlarını kullanmaya devam eder.

Facebook Hesabı Dondurulduğunda Messenger Aktif Kullanılır Mı? Facebook kullanıcıları hesaplarını dondurunca, Facebook Messenger hesabını dondurmazsa, Messenger’i aktif olarak kullanmaya devam eder. Bu sayede Facebook arkadaşları ile sohbet edebilir. Diğer kullanıcılar, hesabı dondurulan Facebook kullanıcısına mesaj gönderebilir. Kullanıcının profil resmi Messenger’de görünmeye devam eder.

Facebook Hesap Dondurma İle Silme Arasında Ne Gibi Fark Var? Facebook hesabı dondurulduğunda, kullanıcı dilediği zaman hesabını tekrar aktif edebilir. Hesap silme işlemin yapıldıktan birkaç gün sonra hesap tamamen silinir. Bu durumda kullanıcı hesabına tekrar erişemez. Hesap dondurma işleminde kullanıcı istediği zaman hesabını aktif ederek, geçmiş hesap bilgilerine erişim sağlar. Hesap kapatma işleminden önce kullanıcı yedekleme yapmadıysa, hiçbir şekilde eski bilgilerine erişemez. Hesap silme işleminde, hesabını silen kişi Facebook sayfasında grup yöneticisiyse sayfa silinir. Grup yöneticisi değilse, sayfada herhangi bir değişiklik meydana gelmez, sadece şahsın profili silinir. Grup yöneticisi silinen hesabın gönderilerini göremez. Dondurma işleminde, kişi kendi profilini dondurur, ancak grup yöneticisi sayfayı aktif olarak kullanmaya devam eder. Bu durumda grup yöneticileri donduran hesabın gönderilerini görmeye devam eder.