+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook Erişilen Kişi Nedir?

Facebook Erişilen Kişi Nedir?

2022-10-05 14:49:40

Facebook sosyal medya araçları içerisinde en çok gönderi ve durum yazsının paylaşıldığı sosyal platformlar arsında yer alıyor. Bazen içinde bulunduğumuz durumun dışa vurumu, bazen de hoşumuza giden bir görselin paylaşımı bazen de güzel bir sözü paylaşarak belirli kitlere ulaşmasını sağlıyoruz. Peki, yapılan bu paylaşımlar kime ne kadar sürede en çok hangi zamanlarda ulaşıyor. İşte bu nokta da bu değerlendirmeyi facebook erişilen kişi nedir? Sorusuna cevap arayarak yapabiliyoruz.

Sosyal Medyada Gönderi Erişimi Nedir?

Sosyal medyada paylaşılan herhangi bir resim veya sözün nasıl etkileşim aldığını değerlendirmenin ölçütü, beğenme veya kaç kişiye erişildiği ile belirlenebiliyor. İnsanlar sosyal medyada herhangi bir paylaşım yaptıkların da bu gönderi kaç kişi beğendi kaç kişi yorum yaptı veya kaç kişi paylaştı şeklinde bir gözlem yaparak kendi içinde bir geri bildirim değerlendirmesi yapabiliyor. Gönderinin paylaşım veya beğenme sayısı istatistiki olarak erişilen kişi gösteriyor.

Facebook'ta Gönderi Paylaşımı Nedir?

Kendi hazırladığımız bir gönderiyi veya sosyal medya da takipçisi olduğumuz birinin gönderilerini paylaş komutuyla bizleri takip eden kullanıcıların etkileşimine sunma eylemi gönderi paylaşımı olarak nitelendiriliyor. Bu paylaşım söz, video, resim ve grafik olabileceği gibi çok hoşunuza giden bir müzik parçası da olabiliyor. Bu paylaşımları herkese açık şekilde yaptığınızda sizi takip etmeyenlere de ulaşma imkânı oluşabiliyor.

Sosyal Medya da Beğenme Nedir?

Sosyal medya yapılan paylaşımların karşıdaki kişide oluşturduğu etki doğrultusunda kullanıcılar doğrudan beğen butonuna tıklayabiliyor.

Erişilen Kişi Neden Azalır?

Gelişi güzel paylaşımlar güncel olmayan ilgi görmeyen gönderiler sonucunda erişilen kişi sayısında azlık görülebiliyor. Diğer taraftan aynı kişiler tarafından aynı şeyin mükerrer şekilde paylaşılması da kişi gönderi erişimini olumsuz şekilde etkileyebiliyor.

Facebook'ta Erişim Nasıl Arttırılır?

Facebook ta erişim arttırma yollarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Kaliteli ve güncel paylaşım yapmak
  • Gönderilerin herkese açık olduğu durumuna dikkat etmek
  • Özgün paylaşımlar yapmak
  • Takipçi sayısını arttırmak
  • Hedef kitleye uygun paylaşım yapmak

Erişim arttırmanın en temel yolları arasında yer alan özgün paylaşımlar yapmak kullanıcılar için yerinde bir davranış olacaktır.