+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Facebook EdgeRank Nasıl Çalışır Ve İşletmeniz İçin Neden Önemlidir?

Facebook EdgeRank Nasıl Çalışır Ve İşletmeniz İçin Neden Önemlidir?

2022-11-04 06:43:51

EdgeRank, yayınları filtrelemekten ve her kullanıcıyla ilgili olanlara öncelik vermekten sorumlu olan Facebook haber besleme algoritmasıdır. Bir içeriğin Facebook kullanıcısı ile alaka düzeyini hesaplamak için EdgeRank 3 faktörü hesaba katar: yakınlık, alaka düzeyi ve zaman.

Facebook'u sık kullanıyorsanız, arkadaşlarınızın gönderdiği her şeyin haber kaynağınızda görünmediğini fark etmiş olabilirsiniz.

Edgerank nasıl çalışır?

Facebook algoritması 3 ana faktörü hesaba katar: yakınlık, alaka düzeyi ve zaman.

Yakınlık

Bazı arkadaşlardan ve sayfalardan gelen haberlerin diğerlerinden çok daha fazla göründüğünü fark ettiniz mi? Bu yakınlık yoluyla olur.

Facebook, iki tarafın ne kadar etkileşimde bulunduğuyla (profili/sayfayı ziyaret etmek, duvara mesaj bırakmak, fotoğrafları görüntülemek, beğenmek, yorum yapmak veya paylaşmak), yayınlarda büyük ağırlığı olan bir yakınlık derecesini belirler.

Alaka Düzeyi

Yeni bir yayın yapılır yapılmaz, sadece daha fazla ilgiye sahip olanlar onu görür. Bu kişilerin alıcılığına göre (ne kadar tıkladıkları, beğendikleri, yorumladıkları veya paylaştıkları) mesaj giderek daha fazla kişiye gösterilecektir.

Ek olarak, farklı yayın türlerinin farklı önemi vardır. Testlere göre, örneğin fotoğraflar ve videolar metinlerden ve bağlantılardan daha alakalı. Facebook sayfasının kendisi aracılığıyla yapılan yayınlar, üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla yapılan yayınlardan daha önemlidir.

Zaman

Bu ürün pek de şaşırtıcı değil. Daha yeni mesajların önceliği vardır ve eski mesajların önünde görüntülenir.

Sonuçlar ve EdgeRank nasıl iyileştirilir

Son haberler, ortalama olarak, bir sayfanın görüntülenme durumu güncellemelerini beğenenlerin yalnızcav %12'sinin o sayfa için güncellemeleri gösteriyor.

Çok az şirket bunu anlıyor ve EdgeRank'ın zorluklarının üstesinden gelmek ve daha iyi sonuçlar elde etmek için bir şeyler yapıyor.

EdgeRank nasıl iyileştirilir

Resim ve videolardan yararlanabilirsiniz. Resimler ve videolar yalnızca daha büyük bir alaka düzeyine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda haber akışında kapladıkları renkler ve boyutlar nedeniyle kullanıcının dikkatini çok daha fazla çeker. Bu, tıklama, beğenme ve yorum olasılığını artırarak yayını daha alakalı hale getirir ve erdemli çemberi besler.

Ayrıca SMM Panel hizmetleri ile bu platformlardaki gönderilerinizin erişim oranlarını artırmanız da mümkün olacaktır.