+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
En Çok Yapılan Instagram Hataları – Bu Hatalardan Kaçının

En Çok Yapılan Instagram Hataları – Bu Hatalardan Kaçının

2022-09-16 13:11:48

En Çok Yapılan Instagram Hataları

1. Birçok Genel Hashtag Kullanma

Daha fazlasına ulaşma umuduyla bir gönderiyi hashtag'lerle doldurmak Instagram'da yaygın bir hatadır. Sorun şu ki, bu alanı verimsiz kullanmak, esasen genel veya çok yaygın terimler dahil olmak üzere, markanızın bir spam kaynağı olarak görülmesine yol açabilir.

Örneğin, bir spor salonunuz varsa, #gym ve #fitness gibi hayranlar arasında çok popüler olan hashtag'leri kullanmaktan kaçının. Şehrinizin adı veya kısaltmasıyla birlikte "spor salonu" kelimesi gibi daha hedeflenen terimleri işaretlemeyi tercih edin.

İlk başta, gönderideki birçok hashtag'i birkaç kişiye ulaşacak şekilde etiketlemek akıllıca görünebilir. Ancak, diğer yayınlarla rekabet yüksek olduğu için, kullanıcıların büyük bir kısmı gönderinizi görmezden gelecektir.

Instagram kullanıcıları paylaşımınızı görecekler; ancak beğenme, takip etme veya yorum yapma gibi herhangi bir etkileşimde bulunmayacaklar. Bu olduğunda, gösterim sayısı artar, ancak etkileşim minimum düzeydedir. Sonuç: Instagram, içeriğinizin alakasız olduğunu varsayar.

2. Farklı Zamanlarda Paylaşım Yapma

Hedef kitlenize ulaşmak için günün en iyi zamanını test etmek ve belirlemek istediğinizde, Instagram'daki sayfanızın stratejisinin başında, farklı zamanlarda gönderi yapmak gelecektir.

Ne kadar çok çevrimiçi kullanıcı olursa, içeriğin organik olarak görüntülenmesi ve paylaşılması şansı o kadar artar. Bu etkileşim, gönderinin takipçilerinizin akışının en üstünde olmasını ve ayrıca Instagram önerilerinde yer almasını sağlar.

3. Düşük Kaliteli Resimler Yayınlamaktan Kaçının

Instagram son derece görsel bir platformdur. Uygulamada, kullanıcılar videolar, fotoğraflar, GIF'ler aracılığıyla bir şeyler paylaşır veya ifade etmeye çalışır. Bu, insanların görüntünün kalitesine iletmek istediği mesajdan çok daha fazla değer verdiği anlamına gelir.  Görsel kalite konusunda endişelenmeden izleyicilerinizle iletişim kurduğunuzda, insanlar markanızı şu şekilde görürler:

Düzensiz;

Kaygısız;

Güvenilir olmayan.

Özetle, şirketinizin görsel iletişimine özen göstermek sizi kesinlikle başarıya giden yola sokacaktır. Ayrıca güvenilirlik sağlama konusunda yüksek takipçi rakamlarına ulaşmak adına SMM Panel servislerinden yararlanabilirsiniz.