+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Dijital Pazarlamada Kaçınılması Gereken Hatalar

Dijital Pazarlamada Kaçınılması Gereken Hatalar

Dijital pazarlamada kaçınılması gereken hatalar, pazarlama ve bir şirket veya markanın imajı açısından çok kötü sonuçları engeller. Hatalardan kaçınmaya çalışan sonuçlardan ödün vermemek veya bunda başarısız olmak, hataları akıllıca düzeltmek için özel dikkat gerektirir. Peki sosyal ağlarda en çok yapılan hatalar nelerdir?

Dijital pazarlama stratejilerini uygularken hangi hatalardan kaçınılmalıdır?

Hatalar büyüme fırsatları iken, dijital pazarlamada her hata para kaybına neden olabilir; Bu, iyileştirmek veya ortadan kaldırmak için doğru çalışmayan eylemlerin tanımlanmasına izin vererek sürekli gözden geçirmenin temel hale gelmesidir.

Alıcı kişiyi anlamamak:

Dijital pazarlama kampanyasında kılavuzu dikte eden unsur olarak alıcı kişiyi yerleştiren gerçeğinden yola çıkarak, reklam ve yayınlara yön vermeye başlamadan önce onu tanımlamanın ve anlamanın önemi konusunda üzerinde durulması gereken pek bir şey yoktur. alınması planlanan yere ulaşması olası değildir.

Alıcı kişiyi anlamak ne demektir?

Sadece kültürel özellikleri, coğrafi konumları ve sosyoekonomik durumları hakkında bilgi sahibi olmak değil, aynı zamanda çevrimiçi davranışlarını, neleri sevdiklerini, isteklerini ve her şeyden önce tüketici alışkanlıklarını araştırmak. Bu bilgilerin analizi,   hem en yüksek trafik saatlerini belirleme olasılığına hem de belirtilen sosyal ağların kullanıcılarla etkileşime girmesini ve içerik formatı açısından tercihlerini bilme olasılığını ifade eder.

‘İstilacı’ Reklamcılık

Can sıkıcı olmanın yanı sıra, afişler, açılır pencereler ve geçiş reklamları, kullanıcıyı neredeyse anında uzaklaştıran istilacı biçimler olarak kabul edilir; aslında, reklam engelleyicileri bunlardan kaçınmak için yükleme fikrine gittikçe daha fazla insan katılıyor. Bu nedenle, hedef duyulacaksa, yerel reklamcılığa veya daha kolay formatlara yönelmeniz yapmanız önerilir.

Google ve Facebook Reklamlarına çok fazla yatırım yapmak:

Önceki noktaya çok bağlı olarak, Facebook ve Google'daki reklamlar için ödeme yapmak iki ucu keskin bir kılıç haline gelebilir; bazı pazarlama kampanyalarında - kural olarak, strateji iyi tanımlandığında - daha geniş bir erişim sağlamayı başarabildikleri halde, çok sayıda reklam daha iyi sonuçları garanti etmez.

Reklamlara aşırı keyif verdiğinizde, izleyiciyi sıkıcı ve rahatsız etme şansı büyük ölçüde en üst düzeye çıkar ve zaten sadık müşterilerden bile doğrudan bir ilgi kaybına yol açar. Bundan kaçınmak basittir, reklamlar bir tamamlayıcı olarak görülmelidir, asla stratejinin odak noktası değildir. Bu bilgilere ek olarak SMM Panel hizmetleri ile pazarlama kampanyalarınızın etkileşimini artırabileceğinizi unutmamalısınız.