+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Çocuklar İçin Youtube Kids Güvenilir Mi?

Çocuklar İçin Youtube Kids Güvenilir Mi?

2022-10-25 14:02:35

İnternetin ve dijitalleşmenin yaygınlaştığı günümüzde iyi kullanımın arttığı kadar ne yazık ki kötü kullanımın da artması da ne yazık ki yaşanıyor. Bunların özellikle çocuklarımız için zararlı içerikler olması aileleri de oldukça tedirgin etmektedir. Bunların önüne ise çocuklara uygun siteleri kullanarak geçilmeye çalışılır.

Günümüzde İnternet

Çağımızda internet kullanımı oldukça aktiftir. Ticaretler, reklamlar, pazarlamalar gibi birçok iş alanı da dijitalleşmenin faydalarını kullanmaktadır. Hem yetişkinler hem de çocuklar için de içerikler hem yararlı hem de zararlı kullanıma uygundur. Kişiler hangi alanda kullanmaya tercih ederse o yönde hizmete meyilli olan dijital dünya özellikle küçük çocuklar ve yetişme çağındaki çocuklar için ciddi tehlike oluşturabilmektedir.

Çocuklar İçin İnternet

Aileler artık çocuklarını oyalamak için en kolay yol olan tablet ve telefon kullanımına daha esnek bir şekilde izin veriyor. Bunun sebebi de ne yazık ki çağımızda oluşan güvensiz ortamdan kaynaklanıyor. Aileler dışarda olacağına evde olsun diyerek aslında yine tehlikeli olabilecek bir dünyaya çocuklarını bırakıyor. Ancak eğer doğru içerikler açılırsa çocuklar için oldukça yararlı olabilir.

Youtube Kids Nedir?

Son zamanlarda youtube'un yan içeriği olan Youtube Kids, son zamanlarda ailelerin tercihi oldu. Ailelerin aklına ilk gelen soru elbette çocuklar için youtube kids güvenilir mi? olsa da biraz inceleyince tam da ailelerin aradığı platform olduğu ortaya çıkıyor.

Youtube Kids Ücretli Mi?

Ücretli olmayan youtube kids, App Store ya da Google Play Store'dan indirilebilir. Böylece çocuklarınızı güvenli olmayan ve saldırgan içeriklerden korumuş olursunuz.

Youtube Kids İçerikleri

Youtube kids, yalnızca eğlence değil, öğretici de videolar içermektedir.

İçerdiği video türleri:

Daha küçükler için renk, sayı gibi temel eğitim videoları

İngilizce de öğretecek eğlenceli videolar

Hayvanlarla ilgili öğretici videolar

Dünyamızı tanımaya yönelik videolar

Yalnızca eğlence amaçlı videolar

En çok izlenen youtube içeriklerindendir. Ayrıca aileler için kontrol sistemi de olduğu için aileler her an çocuklarının neler izlediğini görebilmektedir. Bu da hem kendilerinin daha rahat hem de çocuklarının aynı zamanda öğrenerek zaman geçirmesini sağlar.