+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

2022-12-02 16:43:36

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

Sosyal paylaşım sitelerini yakından takip eden kullanıcılar, yeni deneyimler kazanmak adına Clubhouse nasıl kullanılır? Araştırması gerekir. Sosyal ağ kullanımının artmasına bağlı olarak, birçok platform oluşturuldu. 2020 yılında Alpha Ewploration tarafından oluşturulan Clubhouse platformu da bunlardan biridir. 

Sesli sohbet platformu özelliği taşıyan uygulamayı, diğer uygulamalardan ayıran nokta, üyelik işlemlerinin davetle yerine getirilmesidir. Clubhouse’de davet alarak üyelik işlemlerini yerine getiren kullanıcılar, tercihlerini belirleyerek, diğer kullanıcılarla sessi sohbetlerde bulunur, tercih ederlerse özel sohbet odalarında görüşür, uygulamanın şartlarını yerine getirdiğinde, kendilerine sesli sohbet odaları açabilirler.

Clubhouse Davet Nasıl Gönderilir 

Clubhouse üyelik işlemleri için kullanıcıların davetiyeye ihtiyaçları vardır. Bunun için uygulamaya daha önce üye olmuş kullanıcıların davetiye göndermesi gerekir. Clubhouse davetiye yollamak isteyen kullanıcı;

Uygulaya kendi profillerinden girerek, davetiye uygulamasını açar,

Davetiye penceresinin üst kısmında yer alan mektup işaretine tıklar,

Bu bölümde davet edecekleri arkadaşlarını 2 arkadaş seçerler,

İşlemi onayladıklarında belirlenen 2 arkadaşa davetiye linki gönderilir. Arkadaşlar linkle üyelik işlemlerini tamamlayarak katılım sağlar. Kullanıcı sonraki aşamalarda uygulamayı aktif kullanarak davet edeceği arkadaş sayısını artırır.

Clubhouse Davet Nasıl Alınır? 

Clubhouse uygulamasında davet almak için, daha önce üye olmuş arkadaşlardan yardım istenerek davet etmeleri sağlanabilir. Bu yöntemi kullanmak istemeyen kullanıcılar, uygulamanın entegreli çalıştığı Twitter ve Instagram uygulamalarında, Clubhouse davet zincirine katılabilir. 

Bir diğer yöntemde Ticimax e-ticaret paketleri demo formunu doldurarak, Clubhouse davet talebinde bulunulur. Her durumda da uygulama tarafından kullanıcı e-postasına veya telefon numarasına üyelik linki gönderilir. Kullanıcı buradan gerekli başvurusunu yaparak üyelik işlemini tamamlayarak, uygulamanın avantajlarından faydalanmaya başlar.

Clubhouse Üyelik İşlemleri 

Clubhouse tarafından gönderilen davetiye içerisinde bulunan link, kullanıcı tarafından açılarak kurulur. Uygulama içerisinde yer alan başvuru formunda, kullanıcı adı, isim ve soyisim, telefon numarası, doğrulama kodu, kullanıcı fotoğrafı ilgili bölümlere yerleştirilir. Üyelik işlemlerini yerine getirildikten sonra, uygulamanın kullanılabilmesi için, bildirim izinlerini ayarlamalıdır. 

Kullanıcı Yaşam, kimlik, dil, din, dünya ile ilgili konular, eğlence gibi ilgi alanlarını belirler. Bu işlemler yerine getirildikten sonra kullanıcı uygulama sayfasına yönlendirilir. Uygulama sayfasında mevcut sohbet odalarına giriş yaparak, sohbetlere aktif olarak katılır veya uygulama içerisinde arkadaşlarını aramak için arama motorunu kullanarak arkadaşlarına erişim sağlar.

Clubhouse Güvenli Mi? 

Clubhouse her ne kadar sesli sohbet odalarında yapılan konuşmaları, taraf olmayan kişilerle ve platformlarda paylaşılmadığını beyan etse de. Bu tür yayınların dış ortamlara aktarılabilir olması, Twitter ve Instagram bilgilerinin başka mecralarda paylaşılabilir olması, uygulamanın güvenirliğinin sorgulanmasına neden olmaktadır. Uygulamanın güvenlik açığından dolayı, şu ana kadar basına yansıyan haber tespit edilememiştir. Bunun yanında uygulama tarafından kullanıcıları tatmin edici bir açıklamada yapılmamıştır.

Clubhouse Üyelik İşlemleri Ücretlim Mi? 

Clubhouse üyelik işlemlerinde ve abonelik adı altında herhangi bir ücret talep etmemektedir.