+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Çalınan Hesaplar Nereye Şikayet Edilir?

Çalınan Hesaplar Nereye Şikayet Edilir?

Sosyal medyalar ve çeşitli uygulamalar, kullanıcıların kendilerine ait olan bir hesap açmaları ve bu hesaplar üzerinden birçok işlemi sağlamalarına olanak sunarak geliştirilmiştir. Hesapların bazen istenmeyen kullanıcılar tarafından ele geçirilmesi yani bilinen adıyla çalışması olayları yaşanabilir. Bu tür bir problemle karşı karşıya kalındığı zaman; çalınan hesaplar nereye şikayet edilir? Hesabın çalındığı nasıl anlaşılır ve çalınan hesaplar şikayet edilirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, kavranmalıdır.

Çalınan Hesaplar Nereye Şikayet Edilebilir?

Çalınan bir hesap, hesabın olduğu yazılım sistemi içerisinde şikayet edilmelidir. Bu sayede hesap verileri otomatik olarak incelenerek el değiştirmesi saptanırsa kapatılması mümkündür. Doğal olarak da çalınmış olunan hesap nasıl bir tür ise ve hangi platforma kayıtlıysa bunun üzerinden şikayetler oluşturulmalıdır.

Örnek olarak bir instagram adresi çalınmış olabilir. Bu tür sosyal medya uygulamalarında kullanıcı verilerinin çalınması halinde üçüncü kişiler tarafından yine bu hesaplar içerisine girilerek şikayetler oluşturulabilir. Tüm uygulamalarda bu durum benzer şekilde gerçekleşecektir.

Çalınan Hesapların Şikayet Edilmesi Nasıl Olur?

Çalınan bir hesabın şikayet edilmesi aşamasında bazı adımların tam olarak sırasına uygun şekilde izlenmesi ve böylece şikayet sonucuna ulaşılması gerekir.

Bu adımlar şu şekildedir:

Kullanıcı bilgileri olan üçüncü kişi tarafından platforma giriş yapılır.

Arama motoru kısmına çalınan hesabın kullanıcı adı yazılır ve bağlanılarak görüntülenmesi sağlanır.

Kullanıcının profiline girildikten sonra sağ tarafta yer alan ve üst üste üç nokta şeklinde görüntülenen simgenin üzerine tıklanır.

Çıkan seçenekler içerisinden 'Bu kullanıcıyı şikayet et ve engelle' olanı tercih edilir.

Bazı verilerin daha doğrulanması ve hesabın çalıntı olduğunun nasıl anlaşıldığı sorusuna yanıt verilmesi sağlanır.

En son aşamada çıkan 'Onayla' seçeneği de tıklanır.

Bu sayede çalıntı olan hesap şikayet edilmiş olacaktır.

Çalınan Hesaplar Neden Şikayet Edilmelidir?

Bir hesabın çalıntı olduğu anlaşıldıktan sonra şikayet edilmesi şarttır. Çünkü gerçek sahibinin bilgilerini taşıyan bu hesap, çalan kişilerin; telefon numarasına, özel mesajlara, arama verilerine ve arşivlere ulaşmasına neden olabilir. Özellikle kişisel veriler açısından riskli olan bu sorunun önlenmesi için hesap şikayet edilmeli ve kapattırılmalıdır.