+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma İşlemi Nasıldır?

Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma İşlemi Nasıldır?

2022-10-17 11:12:34

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi olan facebook uygulamasında en korkulan olaylardan bir tanesi hesabın başka birisi tarafından çalınmasıdır. Peki, kullanıcıların korkulu rüyası olan çalınan facebook hesabını geri alma işlemi nasıldır? Kısaca bir göz atalım.

Facebook Hesabının Çalınmaması İçin Yapılması Gerekenler

Popüler uygulama olan facebook hesaplarında, gerekli güvenlik önlemlerinin zamanında yapılması hesabın başkaları tarafından çalınmasını engelleyecektir.

Bunun için yapılması gerekenler:

  • Sisteme kayıt olurken oluşturacağınız parolanızı olabildiği kadar uzun tutmaya çalışın
  • Birçok kişi şifresini yalnızca rakamlardan oluşturmaktadır. Böyle bir hatayı sakın yapmayın. Hem rakam hem de harf kullanarak şifre oluşturmaya özen gösterin.
  • Profil sayfanızda bulunan e posta görüntüsünü kapatın ve herkesin bu durumu görmesini engelleyin. Güvenlik gereği sayfanızı yalnızca arkadaşlarınızın görmesini sağlamalısınız.
  • Facebook uygulamalına kayıt olurken kullanmış olduğunuz e posta adresinin kendisine ait olan parolasını da uzun tutmaya çalışın ve bu esnada da hem rakam hem de harf kullanın.
  • Facebook uygulamasına kayıt esnasında muhakkak telefon numaranızı tanıtın. Böylece bir başka kullanıcı hesabınızı çalmak istediğinde sizin kayıtlamış olduğunuz telefon numarasına mesaj gelecek ve sizde bu durumun önüne geçmeyi başarmış olacaksınız.

Günümüzde hesap çalınmasını sağlamak amacı ile birçok program yer almaktadır. Fakat bu programların yazılımları rakamlar üzerinden ilerlemektedir. Bu yüzden dolayı uzun ve rakamdan oluşmayan bir parola yapmanız hesabınızın çalınma durumunu minimum seviyeye indirecektir.

Çalınan Facebook Hesabı Nasıl Geri Alınır

İşlemlere başlamadan önce https://www.facebook.com/hacked linkini açmanız gerekecektir. Eğer ki hesabınızı çalan kişi e posta adresinizi değiştirmediyse bu adres üzerinden işleminizi rahatlıkla halledebilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra hesabım bir başkasının eline geçti adlı butona basın. Karşınıza çıkan sayfada kullanıcı adı, e-mail adresi veya telefon numarası kısmı yer alacaktır.

Facebook'un sizi tanıyabileceği şekilde giriş yapın ve ara butonuna basın. Açılan sayfaya önceden kullanmış olduğunuz şifreyi girin. Bu esnada facebook uygulaması şifrenin sıfırlanması için sizin e posta adresinize bir kod gönderecektir. Kodu açılan sayfadaki kutucuğa yazarak devam tuşuna tıklayın. Hesabımı güvene al adlı sekmeye tıklayarak giriş yapın. Artık kurtartmış olduğunuz facebook hesabınız için gerekli şifreyi belirleyebilirsiniz.