+90 850 307 82 52
destek@smmturk.com
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
Smmturk.net - Türkiye'nin En Kaliteli Sosyal Medya Bayilik Paneli | Smm Panel
By admin
Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Hesap çalınma durumu yaşayan insanlar, çalınan Instagram hesabı nasıl kurtarılır? sorusunu araştırmaya başlarlar. Instagram kullanıcılarını yakından ilgilendiren bu durum, özel hayatın gizliliği açısından çok önemlidir. İnsanlar, kendilerine özel bilgilerin bir başkasının eline geçmesini istemezler. Ancak buna rağmen hesap çalınması ile karşı karşıya kalabilirler. Instagram hesabını çaldıran bireyler, bu sorun karşısında ne yapacaklarını tam olarak bilemeyebilirler. 

Ancak basit bir yöntemle hesabınızı kurtarabilirsiniz. Bu sorunun en temel nedeni basit şifrelerdir. Eğer hesabınıza hala erişim sağlayabiliyorsanız, şifrenizi değiştirmeniz gerekir. Basit şifreler yerine daha zorlu bir şifre kullanmalısınız. Böylece kötü niyetli insanların tahmin etmelerini imkansız hale getirmiş olursunuz. Hesabınıza erişim yapamıyorsanız, Instagram yetkililerinden yardım almanız gerekir.

Instagram Hesabım Başkasının Eline Geçti Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabınız başkasının eline geçtiği zaman hesabınıza kayıtlı cep telefonu numaranıza ya da e-postanıza parola sıfırlama iletisi yollatmanız gerekir. Bu ileti sayesinde şifreniz sıfırlayacaktır. Ve sizden yeni bir şifre oluşturmanız istenecektir. Bu iletiye girerek şifre yenilemesi yapabilirsiniz. Şifre oluşturma yaparken eski şifrenize gerek yoktur. Ancak bu işlemi yapabilmek için hesabınıza kayıtlı olan cep telefonu numaranıza veya e-postanıza erişim yapabiliyor olmanız gerekir. Aksi halde şifre yenileme işleminizi yapamazsınız. Bu durumda hesabınızı kurtarabilmeniz mümkün olmaz.

Instagram Hesabım Çalındı Nasıl Kapatılır?

Bazı kullanıcılar Instagram hesaplarının çalınması halinde o hesabı hemen kapatmak isterler. Ancak hesaba giriş yapamadıkları için kapatma işlemini yapamazlar. Bu durumda gidilmesi gereken başka bir yol daha vardır. Hesabınızın çalındığını Instagram yetkililerine bildirmeniz gerekir. Bu bildiri sonrasında kendinize yeni bir hesap açmalısınız. Hesap açma yapıldıktan sonra çalınan hesabınızı şikayet edebilirsiniz. Bu şikayet üzerine hesabınızı kapattırabilirsiniz.

Çalınan Instagram Hesabımı Nasıl Geri Alırım?

Çalınan Instagram hesabını geri almak için şu adımları takip edin:

Giriş ekranının alt tarafında yer alan yardım al butonuna basın.

Hesabınızı bulabilmek için istenilen bilgileri girin.

Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var seçeneğine basın.

Hesap doğrulaması için gerekli olan bilgilerinizi girin.

Bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra bildirinizi yapın. Bu bildiri sonrasında Instagram en kısa zamanda size geri dönüş yapacaktır.

Çalınan Instagram Hesabı Geri Alınır Mı?

Instagram hesabınız birinin eline geçtiği zaman Instagram hesabını geri alma formunu doldurarak hesabınızı geri alabilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra Instagram'a şikayette bulunarak da çözüm sağlayabilirsiniz. Kullanıcı bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde verdiğiniz zaman işleminiz kolaylıkla halledilir.

Instagram Hesabı Nasıl Korunur?

Instagram hesabını korumanın en garanti yolu güçlü bir şifre oluşturmaktan geçer. Ayrıca şifrenizi başkaları ile paylaşmamanız gerekir. Bilinmeyen cihazlardan giriş yapmayın. Hesabınıza güvenli olmayan mesajlar geldiği zaman o mesajı derhal silin. Kötü niyetli kullanıcılara karşı her zaman dikkatli olun. Özellikle de şifre konusunda asla ihmalkar olmayın.